Katso erilaista tietoa sisältävä lehti

November 13, 2021 0 Comments

Kulttuurianarchistinen on aikakauslehti, joka elää ja hengittää queer-aktivismin ideoita. Se on aikakauslehti, joka tarjoaa erilaisia näkökulmia sukupuoleen, seksuaalisuuteen, kapitalismiin ja taiteeseen.

Kulttuurianarchistinen on itsenäinen julkaisu, jossa eri taustoista tulevat ihmiset keskustelevat queer-asioista.

Esimerkiksi artikkeli “Transitioning to Become a Woman” käsittelee sitä, kuinka parhaiten siirtyä naiseksi. Kirjoittaja jakaa kokemuksiaan naiseksi siirtymisestä sekä ajatuksiaan siitä, mitä tarkoittaa olla transsukupuolinen tai cis-sukupuolinen.

Tämä queer-lehti ilmestyy Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Se on luonut tilaa eri yhteisöille, joilla ei muuten olisi ehkä ollut alustaa.

Lehtiä kirjoittavat sekä queer- että ei-queer-ihmiset, joten se pyrkii näyttämään kaiken yhteyksien toisiinsa ja miten meidän tulisi ajatella yhteiskuntaa, jossa elämme.

Lehti kotiisi

“Koti kaupungissa” -lehti on queer-kulttuurin julkaisu Suomen kaupungeissa Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Helsinki on teollisuuskaupunki, jossa on paljon kulttuuria. Kaupungin eri näkökulmien opiskelu on paitsi kiehtovaa, myös tärkeää kaikille kaupunkitutkimuksesta kiinnostuneille. Jos etsit tällaisia oivalluksia, ei ole parempaa paikkaa aloittaa kuin Home in the City.

Kulttuurianarchistinen-lehti on taidelehti kaikille hyväsydämisille. Se ei ole vain aikakauslehti, vaan myös alusta, joka tarjoaa yleisölle erilaisia kulttuuritapahtumia.

Kulttuurianarchistinen-lehden perustivat vuonna 2017 tamperelaiset queer-aktivistit vastustamaan hallitsevaa kulttuuria, mukaan lukien visuaalinen media, valtavirran taide ja aktivismi. Sana “queer” tuo mieleen seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin tai seksuaalisen mieltymyksen, mutta tämä ei ole sanan ainoa merkitys. Queering tarkoittaa jotain muuttamista, jotta siitä tulisi erilainen tai jollain tavalla parempi.

Kulttuurianarkistinen edustaa queer-radikalismia – sen kaikissa muodoissa – ja pyrkii tukemaan ihmisiä, jotka elävät yhteiskunnan marginaaleissa ja

Kulttuurianarchistinen on taiteen, politiikan, sukupuolen, seksuaalisuuden ja kulttuurikritiikin risteyskohtaa käsittelevä lehti.

Naistenlehti

Pääkaupunki Helsinki on loistava paikka naisille, jotka haluavat työskennellä luovalla alalla.

Helsinki on yksi maailman parhaista paikoista asua ja työskennellä. Se on korkea elämänlaatu ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet niin opiskeluun kuin työllistymiseen Suomessa. Kaupungissa on myös joukko kulttuuritapahtumia, joihin kuka tahansa voi osallistua.

Turun Kulttuurianarchistinen queer-lehti sinulle tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupunkiin ja paikalliseen kulttuuriin taiteen, kirjallisuuden, elokuvan, valokuvan, musiikin ja muiden ilmaisumuotojen kautta. Tämän lehden lisäksi löytyy myös LGBT-oikeuksia edistäviä järjestöjä, kuten LGBTI-Turku tai Tähtiskoulutuskeskus.

Lehden alku oli varsin epätavallinen. Sen aloitti viisi suomalaista naista Helsingissä vuonna 1992 Neuvostoliiton huippukaudella. He saivat inspiraationsa Pariisissa ilmestyvästä venäläisestä anarkistilehdestä ja päättivät tuottaa vastaavan Helsingin. Lehden perustajat olivat sitä mieltä, että se tulisi tarjota kaikille, jotka haluavat tilata, ja vapaa kaupallisesta hyväksikäytöstä.

Aiemmin oman itsenäisen feministisen kustannusyhtiönsä kanssa menestyneet perustajat halusivat luoda julkaisun, joka ei olisi markkinavoimien omistuksessa, vaan vastaisi lukijakunnan etuja ja tarpeita – mitä Kulttuurianarchistinen tarkoittaa: “queer” “kulttuurinen” ja “anarkistinen”. He halusivat julkaista feministisen julkaisun, joka pysyisi itsenäisenä ja olisi samalla herkkä yhteiskunnalle

1900-luvun alussa Suomessa julkaistiin aikakauslehtiä, joilla oli merkittävä rooli feminismin historiassa. Itse asiassa ensimmäinen naistenlehti julkaistiin Helsingissä turkulaisten opiskelijoiden omasta aloitteestaan.

Viime vuosina on perustettu paikallisia kustannusyhtiöitä julkaisemaan monipuolisia ja itsenäisiä lehtiä eri yhteisöille. Jotkut näistä aikakauslehdistä sisältävät:

– Queer-lehti queer-ihmisille ja heidän liittolaisilleen: Kulttuurianarchistinen queer-lehti sinulle

– Lehti moderneista ja edistyksellisistä naisista: Helsinki Moi!

– Lehti suomalaisesta ruokakulttuurista: Ei ole pakko!